Begeleidingspakket

Preventief sportmedisch onderzoek

Begonnen met de looptraining en onzeker over uw gezondheid? Efficiënter trainen? Sluipende blessure? Vragen over de inhoud van uw trainingsschema, voeding of schoeisel en opgegeven voor één van de afstanden van de marathon?

Combineer al uw vragen over het lopen in de Leiden Marathon en laat een compleet onderzoek doen op onze afdeling. Laat u onderzoeken door de artsen die al jaren de begeleiding van de Leiden marathon verzorgen en leer hoe de conditie ervoor staat.

Het pakket bestaat uit het doornemen van een uitgebreide vragenlijst over uw gezondheid en blessureverleden. Hart, longen armen en benen worden bekeken en specifieke adviezen voor het lopen kunnen hierdoor worden gegeven. Uitgebreid onderzoek wordt gedaan voor lengte, gewicht, vetpercentage, ideale gewicht, ogentest en indien gewenst met aanvullende longfunctietest, hartfilmpje of laboratoriumonderzoek voor het testen van het cholesterolprofiel en controle van bloedarmoede. De inspanningstest kan worden gedaan op de lopende band terwijl tegelijkertijd een hartfilmpje wordt gemaakt en met een masker de ademgassen worden gemeten.

Van alle metingen krijgt u een uitgebreid verslag met alle adviezen. Indien ook een ademgasanalyse met masker is afgesproken is ook het omslagpunt met de hartslagzones gemeten en worden deze in het verslag toegestuurd. Specifieke punten belangrijk voor de looptraining kan de trainingszones wellicht verbeteren en de training nog leuker en efficiënter maken.

Raak je in de aanloop naar de Leiden marathon geblesseerd, dan is het maken van een afspraak voor het beoordelen van de klacht binnen 2 werkdagen gegarandeerd!*

Iedereen kan terecht voor een afspraak op het keuringspreekuur, zowel de recreatieve sporter als de topsporter, ook zonder een verwijzing van de huisarts.

Belangrijk om te weten is dat uw zorgverzekeraar vermoedelijk een belangrijk deel van de kosten betaalt in het aanvullende pakket. Controleer snel de polis of kijk op https://www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg of de verrichtingen in uw pakket vallen.

*blessure consultaties vallen altijd in het basispakket, maar hiervoor is wel een verwijzing vereist van uw huisarts.