Sportmassage

Massageteam4U is nauw verbonden aan de Leiden Marathon.

Met veel inzet en betrokkenheid en vanuit de gedachte “de loper centraal” staan de sportmasseurs van Massageteam4U de hele dag paraat voor de deelnemers aan de Leiden Marathon.

Massageteam4U masseert de deelnemers van (sport)evenementen om ze voor te bereiden of te laten herstellen van een (sport)belasting. Het doel is de kans dat ze uitvallen door een blessure kleiner te maken.

Voorafgaand aan een inspanning kan een stimulerende massage worden gegeven om spieren te activeren. Achteraf wordt meestal een sederende (ontspannende) massage gegeven om afvalstoffen en vocht uit de spieren sneller af te voeren.

Deelnemers die aan het (sport)evenement mee doen en reeds een (lichte) blessure hebben, krijgen advies, ondersteuning en waar mogelijk verlichting. Hiertoe kan ook het aanbrengen van sporttape, dynamic tape of kinesiotape behoren.

Doel is dan om de blessure zo veel mogelijk te controleren en de deelnemer, voor zover verantwoord, zo veel mogelijk mee te laten doen.

Het massageteam bestaat uit gediplomeerde sportmasseurs, die actief hun kennis en vaardigheden bijhouden.

Het team wordt daarbij ondersteund door MSP Opleidingen, het opleidingsinstituut voor Sportmassage, gevestigd in Leiden.

Het massageteam werkt behalve met MSP Opleidingen o.a. samen met:

Masseurs Netwerk Nederland

Sportmedisch Centrum Rijnland

Kijk voor meer informatie over het Massageteam op www.massageteam4U.nl